s

NPTEL Assignment Answers 2024 An Introduction to Artificial Intelligence | Week 11

NOTE:- Answers will be updated shortly and it will be notified in our Youtube & Telegram Group. So Join Now

Join Our YoutubeJoin Now
Join Us On TelegramJoin Now


NPTEL Assignment Answers 2024 An Introduction to Artificial Intelligence | Week 11


These are Blockchain and its Applications Assignment 11 Answers

Q1. Hyperledger Aries is used for transmitting verifiable digital credentials.

a. False

b. True

Answer: b. True


Q2. Which of the following is true about Hypeledger Aries?

a. Aries cloud agent exposes API to access Aries capabilities

b. Aries controller implements application business logic

c. The controller sends requests

d. Response events are fed back to the controller as webhooks


Answer: a, b, c, d


These are Blockchain and its Applications Assignment 11 Answers


Q3. Which of the following is not a risk for blockchain operations?

a. 51% vulnerability

b. Private key security

c. Double spending

d. None of the above


Answer: d. None of the above


Q4. Selfish mining attacks cause forking problems in the network.

a. True

b. False


Answer: a. True


These are Blockchain and its Applications Assignment 11 Answers


Q5. Which of the following is/are true for Eclipse Attack.

a. The Attacker partitions miners

b. The attacker re-populates the victim node’s peer tables

c. The victim node restarts and loses current outgoing connections

d. The victim establishes all new outgoing connections to attacker IP addresses


Answer: a, b, c, d


Q6. Attacker can perform a front-running attack if he/she knows about upcoming transactions?

a. False

b. True


Answer: b. True


These are Blockchain and its Applications Assignment 11 Answers


Q7. Blockchain Trust is mainly controlled by which of the following?

a. Consensus

b. Immutability

c. Provenance

d. Finality


Answer: a, b, c, d


Q8. For defining enterprise-level blockchain, which of the below factors need to be analyzed?

a. Network

b. People

c. Assets

d. Transactions


Answer: a, b, c, d


These are Blockchain and its Applications Assignment 11 Answers


Q9. In which of the following cases a node stops responding?

a. Power failure

b. Network failure

c. Security updates

d. DoS attacks


Answer: a, b, c, d


These are Blockchain and its Applications Assignment 11 Answers


Q10. What is a major problem with Proof of Work in a large-scale network?

a. It is difficult to implement

b. It is Resource-intensive and consumes enormous amounts of power

c. Multiple miners have to be rewarded

d. It is unreliable


Answer: b. It is Resource-intensive and consumes enormous amounts of power

Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url
×