s

NPTEL Assignment Answers 2024 Principles of Management | Week 11



NOTE:- Answers will be updated shortly and it will be notified in our Youtube & Telegram Group. So Join Now

Join Our YoutubeJoin Now
Join Us On TelegramJoin Now





NPTEL Assignment Answers 2024 Principles of Management | Week 11




Q1. Presenting ideas and requesting for budgets is an example of what type of message?
a. Direct message
b. Routine message
c. Negative message
d. Persuasive message
Answer: d. Persuasive message
Q2. What is the direction of communication when the feedback is generated from the lower level of management to the top tier of management is:
a. Lateral communication
b. Downward communication
c. Upward communication
d. Diagonal communication
Answer: c. Upward communication
These are Principles of Management Week 11 Assignment 11 Answers
Q3. The ability of a sender to draft their message in a crisp and simple style in communication is known as:
a. Sincerity
b. Simplicity
c. Shortness
d. Strength
Answer: c. Shortness
Q4. The behaviours, thoughts and feelings which are direct responses to the here and now, refers to which ego state in transactional analysis:
a. Parent ego state
b. Adult ego state
c. Child ego state
d. Adolescent ego state
Answer: b. Adult ego state
These are Principles of Management Week 11 Assignment 11 Answers
Q5. Haptics is a metric of __ communication:
a. Non-verbal communication
b. Interpersonal communication
c. Intrapersonal communication
d. Verbal communication
Answer: a. Non-verbal communication
Q6. Identify a cultural dimension which was not proposed by Hofstede:
a. Individualism/collectivism
b. Feminism/masculinity
c. Long term/short term orientation
d. Universalism/particularism
Answer: d. Universalism/particularism
These are Principles of Management Week 11 Assignment 11 Answers
Q7. Which messages are written in situation where the person to whom you are sending a message is not in agreement with what you are saying or where you believe that the receiver is going to oppose what you intended to say.
a. Direct message
b. Routine message
c. Negative message
d. Persuasive message
Answer: d. Persuasive message
Q8. Which type of small group network has the highest member satisfaction?
a. Wheel
b. All Channel
c. Chain
d. Cohort
Answer: b. All Channel
Q9. Which component of Johari window refers to unknown to self and known to others:
a. Blind
b. Public
c. Private
d. Unknown
Answer: a. Blind
These are Principles of Management Week 11 Assignment 11 Answers
Q10. Identify the intrapersonal barriers of communication:
a. Emotions
b. Climate
c. Trust
d. Credibility
Answer: a. Emotions
x

Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url
×